Ανθοϊάματα

Ανθοϊάματα:  Τι είναι και πώς χρησιμοποιούνται

Τα ανθοϊάματα δεν είναι φάρμακα. Συγκεκριμένα, είναι η ενέργεια/δόνηση αγριολούλουδων διατηρημένη σε μπουκαλάκια με νερό πηγής και μία μικρή δόση κονιάκ (ως συντηρητικό. Σε περιπτώσεις που τα ιάματα προορίζονται για παιδιά ή ζώα μπορούμε να μην βάλουμε αλκοόλ αλλά να το συντηρήσουμε σε κρύο περιβάλλον ή στο ψυγείο). Τα λουλούδια κόβονται σε πλήρη άνθηση και τοποθετούνται σε γυάλινο μπολ με νερό πηγής και στη συνέχεια αφήνονται ήσυχα κάτω από τον ήλιο για λίγες ώρες. Το νερό σε συνδυασμό με το φως του ήλιου συγκρατεί τη δόνηση των λουλουδιών. Μετά τις 3 ώρες το νερό αποθηκεύεται σε μπουκάλι με κονιάκ (1:1). Αυτό ονομάζεται “μητρικό” μπουκάλι. Από αυτό δημιουργούμε μπουκαλάκια “αποθέματος” (stock bottles) με μερικές σταγόνες από το μητρικό μπουκάλι σε 100% κονιάκ και από το stock μπουκάλι κάθε ανθοϊάματος προσθέτουμε 4-7 σταγόνες στο εξατομικευμένο θεραπευτικό μπουκάλι, το οποίο είναι αυτό που παίρνει το άτομο που το έχει ανάγκη. Κάθε ένα από τα λουλούδια έχει διαφορετική ιδιότητα και η δράση τους επικεντρώνεται στην απελευθέρωση συναισθηματικών, νοητικών και πνευματικών μπλοκαρισμάτων. Όπως ισχυρίζεται ο Dr. Bach, ο οποίος πρώτος δημιούργησε ανθοϊάματα, οι σωματικές ασθένειες πηγάζουν από τα συναισθήματα, οπότε η επίδρασή τους είναι και σε σωματικό επίπεδο.

Τα ανθοϊάματα χρησιμοποιούνται σε σταγόνες: 3-4 φορές την ημέρα, 7 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά καταπίνουμε ή σε ένα ποτήρι νερό. Είναι τελείως ακίνδυνα για μωρά, παιδιά, ενήλικες, εγκύους και ηλικιωμένους, καθώς και ζώα, χωρίς καμία παρενέργεια και μπορούν να ληφθούν με άλλα φάρμακα ή ομοιοπαθητικά ή βότανα με ασφάλεια.

Τα ανθοϊάματα φέρνουν στην επιφάνεια τις θετικές ποιότητες που υπάρχουν μέσα μας, και μας επιτρέπουν να αντικαταστήσουμε το φόβο με το κουράγιο, το μίσος με την αγάπη, την ανασφάλεια με την αυτοπεποίθηση κλπ, απελευθερώνοντας και διαλύοντας τις αρνητικές μας πεποιθήσεις και αφήνοντας να ρέουν οι θετικές μας ποιότητες στον συνειδητό νου. Τα ανθοϊάματα ενεργούν στο βαθμό τον οποίο είναι κανείς έτοιμος να βιώσει την αλλαγή.

Χρησιμοποιώ και αναμειγνύω ανθοϊάματα της σειράς Bach, Αustralian Bush Flower Essences, FES και Ανθοϊάματα της Ελληνική Γης από την Ανθρώπου Φύσις (Natura Humana).

 

Εδώ μπορείτε να ακούσετε για την διαδικασία παρασκευής τους από την ανθοπαρασκευάστρια και ανθοθεραπεύτρια και δασκάλα μου Έλενα Γκώγκου (Natura Humana).